Webteksten schrijven

Hoe schrijf ik een doeltreffende webtekst?

Home  /  Blog  /  Webteksten schrijven

28 - jun - 2017
Geschreven door: John Boonstra

Doeltreffende webteksten schrijven

Bij Websitepakket zijn we gespecialiseerd zijn in het schrijven van teksten voor je website. Als je bij ons een website laat ontwikkelen is het optioneel mogelijk om ook de teksten voor je website te laten schrijven. Wil je zelf teksten schrijven voor je website lees dan zeker onderstaand artikel.

Het belang van webteksten

Doeltreffende webteksten zorgen ervoor dat je bezoekers nieuwsgierig worden en hebben de toon die past bij je organisatie. De teksten passen bij de layout van je website en zijn relevant voor de zoekopdrachten waar je potentiële klanten mee zoeken in de zoekmachines.

Meer bezoekers en een hogere conversie 

Het schrijven van webteksten is een vak apart. De koptitels moeten zorgvuldig worden gekozen en de paragrafen dienen relevante keywords te bevatten, maar moeten ook weer niet overgeoptimaliseerd worden. Op deze wordt je sneller gevonden op internet en eenmaal op je website zorgen ze ervoor dat de doelstellingen van je website worden behaald.

Redigeren van teksten

Kun je zelf wel aardig teksten schrijven, dan is het ook mogelijk om zelf de eerste opzet te maken en deze daarna te laten herschrijven naar webteksten.

Indeling van een webtekst

<title>Hier schrijf je je unieke titel van de pagina (max 55 tekens)</title>

<meta-description>Hier schrijf je een unieke omschrijving van de pagina. Verwerk de zoekwoorden erin en let op de lengte; max. 155 tekens</meta-description>

 <body>

<H1>Verzin een verleidelijke kop boven de tekst</H1>

Schrijf hier een inleiding, maximaal 3 zinnen. Geef hier de meest boodschap van de pagina.

<CTA>

 <H2>Tussenkopje, de kern van de alinea</H2>

Ga hier verder schrijven. Maak na elke 3 zinnen een nieuw tussenkopje. In totaal niet meer dan 250 à 350 woorden per pagina! Gebruik vetgedrukte woorden en links naar pagina’s binnen je website. Behandel per alinea slechts één onderwerp. Gebruik opsommingen indien mogelijk want dit maakt het scannen gemakkelijker.

<H2>.. à

<afsluiting en CTA>

 <body/>

Wil je teksten laten schrijven voor je website? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel direct met 0512-544343.


Deel dit artikel: